Fars dag

Tiden läker alla sår, så brukar man säga. Fast ärren finns kvar.

Mina ärr syns inte, de ligger innanför huden. Innanför muren. Långt långt bak nånstans, förträngda men verkliga. Det har hänt, men så fort jag närmar mig det som hände så blir det svart. Jag fylls av vakuum.

Som barn stängde jag av det hemskaste jag varit med om. Jag har blockerat mig själv oändligt effektivt. Jag vet vad som har hänt men jag vägrar att minnas. Jag kan inte.

Du, kära far, sårade mig så svårt att det tog mig 32 år att ens närma mig tanken på att våga vara far själv. Du behandlade mig illa. Du skadade mig. Ännu idag, trots att jag inbillar mig att jag förlåtit dig, så stänger jag av och skyddar dig när jag tänker på dig. Jag släpper inte fram sanningen om vem du är eller vad du gjort.

Det är slut med det nu. För att kunna läka på riktigt måste jag våga möta dig, se dig, erkänna dig.

Du var ingen bra far. Jag är arg på dig. Besviken, frustrerad, ledsen. Jag känner mig oälskad.

Det var nyligen fars dag. Jag var med min familj. Det viktigaste som finns. Det slog mig på kvällen när jag var ensam en stund, att jag inte har ett enda minne av dig, mig, min syster och min mor tillsammans. Kan du fatta det pappa? Kan du förstå att du sårade mig så djupt att jag inte har ett enda minne från min barndom? När jag tänker tillbaka så börjar mitt liv när jag är 7. Ett bra tag efter att mamma lämnade dig.

Mina minnen börjar med hembränt och slagsmål. Jag kommer ihåg att du tycker att man kör bättre full. Att jag kröp bak och lade mig i bagaget när du körde till landet för att jag tänkte att om du krockar så kanske jag inte slungas ur bilen om jag tar spjärn mot baksätet. Du körde full med mig i bilen din jävla idiot. I en bil med V8 men utan bälten. Hur fan tänkte du?

En sak har du lärt mig.

Jag ska aldrig bli som du.

Jag älskar dig likt förbannat.

Grattis på fars dag, fast i efterskott!

4 thoughts on “Fars dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s